Home

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ

2017-2018 


 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ

2015-2016


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ.Σ. Κοζανης
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 18/1/2009 έγινε η κοπή πίτας του Συλλόγου, στην αίθουσα του Μπλιούρειου Εκκλησιαστικού ιδρύματος, στην οποία, παραβρέθηκαν όλες οι αθλήτριες των τμημάτων Βόλεϊ και Ενόργανης Γυμναστικής καθώς και πολλοί γονείς. Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκε η αθλήτρια του Βόλεϊ Τζιούτζιου Αναστασία (Photo) για την εισαγωγή της στην αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μάλιστα μεταξύ των πρώτων. Τυχερό τμήμα ήταν της Ενόργανης γυμναστικής, ενώ το φλουρί έπεσε στην αθλήτρια βόλεϊ Σιούστη Ηλιάνα.

 
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την administrator   
Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2009 04:06

Tην χειρότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων διέρχεται φέτος ο αθλητισμός στην πόλη της Κοζάνης. Μια πόλη που στο παρελθόν έχει αναδείξει αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίου και πανευρωπαϊκού βεληνεκούς, με ομάδες μας που έφθασαν σε ανώτερες κατηγορίες ακόμη μέχρι και τα σαλόνια της Ευρώπης ενώ ΣΗΜΕΡΑ ψάχνουμε  στο βάθος του τούνελ, έστω και μια ηλιαχτίδα φωτός, αλλά μάταια.

Σωματεία τηλεγραφικά  δημιουργούνται το ένα μετά το άλλο (παίρνουν ένα τηλεφωνικό κατάλογο και γράφουν είκοσι ονόματα, τόσα χρειάζονται για την ίδρυση τους) και το μόνο πράγμα που δεν τους ενδιαφέρει, είναι ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.  Ναι δεν τους ενδιαφέρει ο αθλητισμός γιατί δύο φορές τη εβδομάδα από μία ώρα προπόνηση κοροϊδεύουν κάποιοι τους εαυτούς τους,  αλλά ακόμη περισσότερο τους αθλητές και τους γονείς των παιδιών. Τι μπορεί ένας προπονητής να μάθει στον αθλητή του μέσα σε μία ώρα προπόνησης;  Σε   μία ώρα προπόνησης, με  πέντε λεπτά ζέσταμα, πέντε λεπτά διατάσεις, πέντε λεπτά να καπνίσει ένα τσιγάρο, δέκα λεπτά να κάνει εγγραφές και να εισπράξει τις εισφορές (βλέπετε ότι ο προπονητής είναι και  ταμίας ), μένουν   και κάποια λεπτά να μάθει....... ο αθλητής,  το Μπάσκετ η το Βόλεϊ η το ποδόσφαιρο.

Στον βωμό του χρήματος ιδρύθηκαν και ιδρύονται   σωματεία-επιχειρήσεις. Ένα παλιό ρητό έλεγε «ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ»  Αν λοιπόν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης,  υπήρχαν μια η δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, ένα σωματείο με βόλεϊ, ένα με Μπάσκετ, ένα με στίβο, ένα με Χαντ Μπωλ, μία κολυμβητική ομάδα, θα είχαμε στην κυριολεξία ομάδες  που θα πρωταγωνιστούσαν  στα διάφορα πρωταθλήματα που θα συμμετείχαν.  Ένα ρητό που μόνον  ο Γυμναστικός Σύλλογος Κοζάνης  έκανε πράξη, διότι είναι γνωστό σε όλους ότι  από δημιουργίας του είχε τα τμήματα  του Μπάσκετ (ανδρών-γυναικών), Βόλεϊ (ανδρών-γυναικών), Χαντ Μπωλ (ανδρών-γυναικών), στίβο, ενόργανη γυμναστική, κολύμβηση , εφαρμόζοντας όμως, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ και ΑΘΛΗΜΑ, σιγά-σιγά έκανε συγχώνευση με άλλα σωματεία και σήμερα έμεινε μόνο με το τμήμα του Βόλεϊ και της Ενόργανης Γυμναστικής.

Αντί  να ενισχυθεί η προσπάθεια του Γυμναστικού Συλλόγου (ΣΩΜΑΤΕΙΟ και ΑΘΛΗΜΑ) από όλους τους φορείς, σήμερα έχουμε  ΜΟΝΟΝ στην πόλη μας (χωρίς τα Δημοτικά διαμερίσματα) στο ποδόσφαιρο εννέα (9) Σωματεία, στο Μπάσκετ οκτώ (8), στην κολύμβηση τέσσερα (4), στο βόλεϊ δύο (2) ενώ είναι υπό δημιουργία άλλα δύο, στο τένις δύο (2). Μετά έχουμε την απαίτηση και ζητάμε ώρες από τα γυμναστήρια, που εκ των προτέρων είναι αδύνατον , να καλύψουν τις ανάγκες τόσων πολλών σωματείων και εκ των πραγμάτων όλα να υπολειτουργούν εις βάρος του υγιούς αθλητισμού.  Δεν βλέπουν εδώ γύρω μας, στις γειτονικές πόλεις, στην  Πτολεμαϊδα ένα Μπάσκετ γυναικών στην Α1 Εθνική με αξιόλογη παρουσία, ένα τμήμα στίβου από  τα καλύτερα στην Ελλάδα, στην Καστοριά ένα Μπάσκετ γυναικών στην Α1 Εθνική που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, στα Γρεβενά ένα άθλημα και σωματείο, την συγχώνευση πολλών ποδοσφαιρικών σωματείων, όπως των Ακριτών με την ΑΕ Υψηλάντη, στην περιοχή του Δήμου Ελλησπόντου, στην περιοχή των Καραγιαννίων   και ΜΟΝΟΝ στην πόλη της Κοζάνης επικρατεί ένα.........ΜΠΑΧΑΛΟ  σωματείων  και το αποτέλεσμα όλων αυτών, ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝΙΚΟ.

Ένα τωρινό παράδειγμα δημιουργίας ενός σωματείου στην πόλη μας, ήταν από κάποιον καθηγητή Φυσικής Αγωγής (διορισμένος-Δημόσιος Υπάλληλος), όχι επειδή το σωματείο που ήταν τις προηγούμενες χρονιές δεν τον ήθελε σαν προπονητή,  ούτε αρνήθηκε τα όποια χρήματα που θα ζητούσε  και ενδεχομένως να τα έπαιρνε, αλλά ήθελε  ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.   Βλέπετε κάποιοι για να δουλέψουν σε ένα σωματείο δεν ζητάνε τριακόσια,  πεντακόσια η χίλια  ευρώ, αλλά βλέπουν τον αθλητή μόνο σαν χρήμα (κεφάλι και 20,00 ευρώ) και εάν αυτά δεν τα έπαιρναν μέχρι 10 του μήνα έδιωχναν τον αθλητή. Είναι μια  καινούργια μέθοδος παιδαγωγικής που την έμαθαν κάποιοι στα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι φορείς της Κοζάνης, ότι, όποια προσπάθεια και να κάνει ο ΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ στο βόλεϊ, ο ΛΑΣΣΑΝΗΣ στο Μπάσκετ, ο ΕΘΝΙΚΟΣ στο Χαντ Μπωλ, ο ΕΘΝΙΚΟΣ και ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στην κολύμβηση η κάποιο σωματείο στο τένις   η το ποδόσφαιρο, έρχονται κάποιοι  επιτήδειοι που λυμαίνονται τους αθλητικούς χώρους και δημιουργούν σωματεία-επιχειρήσεις,σε δημόσιους χώρους, προς  ατομικό τους όφελος. (Άρθρο του Γεν.Γραμματέα του ΓΣ Κοζάνης-PHOTO)

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 131 132 133 134 135 136 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 136 από 136

Click for Αθήνα, Ελλάδα Forecast

Ακολουθήστε μας στη νέα σελίδα στο facebook

Γ.Σ. Κοζάνης-voleyball team
 

Ο Γ.Σ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

 

 

 

 

 

Ο Γ.Σ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


 

 

 

Ο Γ.Σ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ